
Cu o tradiție de 150 ani, cașcavalul de Brădet (Argeș) este cunoscut în toată România, având un gust și o textură deosebite. Satul de unde-i vine numele produce și acum faimosul preparat pe care generalul Charles de Gaulle l-a vrut în Franța.
Pentru un kilogram de cașcaval de Brădet se prelucrează 10,5 litri de lapte FOTO Marius Badea
Între satul
Brădetu, acolo unde se află fabrica de lactate, și Pitești sunt
aproximativ 60 de kilometri. Iar drumul are de o parte și de alta
multe zone idilice și case vechi. Traficul de mașini e redus, iar
liniștea zonei te face să te întrebi dacă nu cumva ai ajuns
într-o zonă atemporală. Singurele semne contemporane sunt gropile
de pe drum, care te fac să mergi cu ochii-n patru.
Acum peste jumătate
de secol era pusă temelia vechii
fabrici de prelucrare a laptelui de la
Brădetu, localitate care a dat numele
cașcavalului foarte apreciat și cunoscut sub același nume. În
acest loc, atestat…