Hrana deținuților este deseori comparată cu hrana primită în spitale, cămine și azile. În ceea ce privește mâncarea, deținuții din România se bucură de un o masă consistentă, cu meniuri în funcție de starea de sănătate și de religie.
Cantinele din penitenciare produc mâncare pentru toate situațiile Foto: Rareș Vulpe
Potrivit legii, persoanele private de libertate beneficiază
în penitenciarele din România de trei mese pe zi. Meniurile sunt diferite în
funcție de religie, de dietă sau de starea de sănătate a deținuților. Inclusiv
vegetarienii au meniul lor.
Un deținut a sesizat Instituția Avocatului Poporului de
faptul că mâncarea de la Penitenciarul Mioveni este „necorespunzătoare, slabă
calitativ și cantitativ”. În urma verificărilor s-a ajuns la concluzia
că bucătăria respectă condițiile de igienă și că mâncarea este una bună.
De asemenea, în cadrul Penitenciarului Mioveni se află o brutărie proprie…