Comuna Bogaţi, o comună alcătuită din 8 sate (Suseni, Bujoi, Bârloi, Bogaţi, Chiţeşti, Glimbocelu, Glimbocel şi Dumbrava), și locuită de un număr de 4.636 de oameni frumoși, este poziţionată de-a lungul văilor Glîmboc, Glîmbocel şi Strîmbului, cât şi parţial în zona dealurilor piemontane.
Comuna datează încă din vremea Țării Românești, vreme în care se evidențiau doar comunele importante.
Văile și dealurile printre care se întinde comuna, îi dau acesteia un aspect mioritic, desprins parcă din scrierile lui Sadoveanu, sau chiar din cunoscuta opera „Miorița”. Întinderile pline de verdeață și mai ales de copaci, nu numai că dau un aspect plăcut locurilor, dar oferă cetățenilor din localitate un aer curat, ferindu-i de poluarea din oraș.
Flora și Fauna uimitoare, nu au doar rolul de a înfrumuseța comuna. O mare parte din acestea este valorificată. În zonă sunt numeroase păduri de stejar, cuprinzând un număr mare de păsări, mamifere, reptile și mai puțin faună acvatică. În acest mediu trăiesc reptile și foarte multe insecte.
Sunt recoltate și valorificate fructele de pădure și plantele medicinale de pe teritoriul comunei. De altfel, o atenție deosebită este acordată și pomilor fructiferi, viței de vie, culturii căpșunului și creșterii animalelor.
Comuna Bogați este situată în S-E județului Argeș, la limită cu județul Dâmbovița. Se află la o distanță de 39 km faţă de municipiul Piteşti, capitala judeţului Argeş. Având ieşire la drumul naţional E 15 A, este în legătură cu capitala țării – București și cu municipiul Pitești.
În comună se regăsește unul dintre monumentele incluse în lista monumentelor istorice din județul Argeș. Ca monument de interes local este biserica „Cuvioasa Paraschiva” din cătunul Mărcești al satului Bogați, datând din 1862 și fiind clasată ca monument de arhitectură.
Despre localnici se poate spune faptul că sunt „bogați” sufletește. Cetățenii sunt oameni credincioși, buni la suflet, empatici și primitori. În casele lor, musafirii sunt întotdeauna bineveniți.
În fruntea comunei Bogați se află primarul Ion Gârleanu, alături de un consiliu local compus din 13 consilieri.